Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 1 de febrer a Badalona un home de 43 anys, de nacionalitat romanesa i veí de la localitat, com a presumpte autor de dos delictes de furt de cable telefònic, han informat fonts de la policia catalana.

El passat 23 d'octubre, els Mossos de la comissaria de la Bisbal d'Empordà van tenir coneixement de la sostracció de cablejat telefònic en una zona de masos al municipi de Torroella de Montgrí. De matinada, els lladres van sostreure 425 metres de cable valorat en 7.000 euros, entre pèrdues i danys, ha concretat la policia catalana.

La Unitat Territorial d'Investigació de Girona, que es va fer càrrec d'indagar el furt, va tenir coneixement d'un segon fet produït la tarda del 22 de gener a la mateixa zona i amb les mateixes característiques. En aquella ocasió van sostreure 660 metres de cable valorat en 11.000 euros, entre les pèrdues de material i els danys ocasionats.

Fruit de les investigacions, l'1 de febrer els agents d'aquesta unitat van detenir un home a Badalona per la seva presumpta implicació en els furts.

Investigació oberta

La investigació, segons els Mossos d'Esquadra, continua oberta i no es descarta que hi hagi més detencions.

El detingut a Badalona, a qui li consten antecedents per fets similars, va passar el dia 2 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Badalona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs, han afegit les fonts dels Mossos.