Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous i divendres de la setmana passada set persones, sis homes i una dona, d'entre 22 i 42 anys, de nacionalitat marroquina, espanyola i francesa, veïns de la Bisbal d'Empordà, Palafrugell, i de les localitats franceses de Tolosa i Pau com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Les detencions, han informat fonts de la policia catalana, són resultat d'una investigació oberta fa dues setmanes després de tenir indicis de l'existència d'un domicili de la Bisbal d'Empordà des d'on es podrien distribuir substàncies estupefaents.

El dispositiu policial va permetre detectar dijous de la setmana passada un vehicle, amb matrícula francesa, que estacionava davant d'un bloc de pisos del carrer del Pedró. Del cotxe van baixar tres persones que van accedir a un pis amb una maleta de viatge i van sortir-ne poc després.

Segons el relat de les fonts policials, els agents van interceptar el turisme al mateix carrer i van identificar els ocupants, dos homes i una dona.

Durant l'escorcoll, els Mossos d'Esquadra van comprovar que a l'interior de la maleta duien un quilo de cabdells de marihuana. Per aquest motiu se'ls va detenir com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

L'endemà, divendres de la setmana passada, els Mossos van continuar la investigació amb una entrada i escorcoll en el domicili investigat. Els agents hi van intervenir telèfons mòbils i diverses dosis de marihuana, haixix i cocaïna. A l'interior del pis es va detenir tres persones que serien les responsables de vendre la marihuana, han apuntat les fonts dels Mossos d'Esquadra.

Un setè detingut

Un setè home també va ser detingut pels mateixos fets, ja que hauria acompanyat els venedors francesos a adquirir les substàncies estupefaents, han afegit les fonts policials.

Els detinguts, la majoria dels quals té antecedents, van passar el mateix divendres a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, qui en va decretar la llibertat amb càrrecs, segons va informar ahir el cos policial a través d'un comunicat.