15 de febrer de 2018
15.02.2018

La CUP de Sant Feliu vol que es facin pisos socials a finques dels Anlló

15.02.2018 | 07:08

La CUP de Sant Feliu de Guíxols va reivindicar ahir el dret a l'habitatge i que es destini la finca dels Anlló del carrer Verdaguer i l'Hotel Mediterráneo i el Regente a habitatges de lloguer social. La CUP va manifestar ahir no entendre que l'Ajuntament acordés amb la Generalitat intercanviar la qualificació de l'Hotel Regente –residencial de protecció oficial– i traslladar-la a l'Hotel Mediterráneo –es va programar un intercanvi d'usos, de manera que el Regente rep la qualificació hotelera i el Mediterráneo, la de protecció oficial–. La formació va explicar que l'Hotel Regente té una major capacitat d'allotjament i, per tant, podria acollir més famílies i que ja tenia la qualificació de protecció oficial.

En tot cas, demana a l'Ajuntament que «presenti ja el projecte de rehabilitació i adaptació com a habitatges de lloguer social tant de l'Hotel Mediterráneo i el bloc del carrer Verdaguer», ocupat el 24 de novembre del 2016. També volen que el profit econòmic de l'herència dels Anlló reverteixin directament en l'àrea de Serveis Socials –com ara en cobrir necessitats d'hagitatge–, el foment de la cultura popular i el teixit associatiu de la ciutat. La CUP tampoc veu amb bons ulls que la gestió dels pisos d'habitatge social no sigui 100% pública, sinó que es preveu que sigui «privada o semiprivada» –l'acord de l'Ajuntament i la Generalitat diu que la Fundació Guíxols Surís rebrà la cessió–.

Finalment, la formació retreu a l'Ajuntament que, quan es va ocupar el bloc del carrer Verdaguer, es va tapiar ràpidament els pisos que hi havien quedat

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook