02 de març de 2018
02.03.2018
Diari de Girona

L'atropellament mortal d'un llop confirma que ha arribat a les Gavarres

L'accident va ser al terme de Mont-ras aquesta setmana i s'ha d'esbrinar d'on provenia aquest exemplar

02.03.2018 | 15:03
Un llop detectat per un parany fotogràfic al Pirineu

Sorpresa majúscula al Baix Empordà amb la confirmació que un llop va ser atropellat aquesta setmana en una carretera del municipi de Mont-ras.

Aquest fet, doncs, certifica que el llop ja ha arribat fins a les Gavarres, un fet que ja havia pronosticat un dels màxims experts en aquest animal a Catalunya, Josep Maria Massip, segons va informar ahir Ràdio Girona.

Abans d'aquest atropellament, hi havia hagut algun avís d'albirament d'un llop al massís, però no s'havien trobat proves que ho confirmessin –pèl, petjades, excrements.

L'atropellament, i posterior confirmació, no deixa espai al dubte. L'assumpte, ara, és saber si hi ha altres exemplars i d'on va venir.

Massip va recordar ahir que els llops que es troben al Pirineu català són tots mascles, a excepció d´una femella, però no consta que s´hagin reproduït. Aquests exemplars provenen dels Alps i sud de França.

L'expert en el llop va afegir que es tracta d´exemplars solitaris, en la majoria dels casos joves. I va comentar que el trobat a Mont-ras podria ser un animal ja més gran que hagués estat expulsat de la llopada a la qual pertanyia.

Un article recent publicat a la Revista del Baix Empordà indica que els llops es van extingir al massís de les Gavarres el segle XVIII.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook