El Departament de Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Palafrugell ha realitzat un estudi per millorar la seguretat vial i, per tant, la qualitat de vida dels veïns del barri del Prat Xirlo, a Calella. Aquest estudi es va presentar en una reunió oberta als veïns de la zona on es va decidir aplicar les conclusions del departament durant la propera Setmana Santa i fer-ne una valoració posteriorment. L'objectiu és tenir una millora de la mobilitat al barri durant la temporada d'estiu.

L'estudi realitzat va donar les següents conclusions: el barri és utilitzat per altres conductors com a via de pas per accedir a altres zones de Calella; al carrer Primavera, derivat del seu traçat recte, s'ha detectat un excés de velocitat; i els carrers del barri necessiten convertir-se en un espai propi pels seus veïns a través d'una zona pacificada.

Una vegada detectades les problemàtiques de mobilitat del barri i analitzades les causes que ho provoquen, es planteja una actuació integral per tal de millorar la seguretat i augmentar la qualitat de vida de barri.

Dues fases

L'actuació tindrà dues fases: la primera és la implantació d'una zona 30 en el barri i, la segona, a executar en un futur, la recuperació dels espais pels veïns a través d'una zona pacificada. D'aquesta manera, la primera mesura és anul·lar la circulació en traçat recte en el carrer Primavera, per evitar que els conductors utilitzin la via com a lloc de pas i per reduir dràsticament la velocitat dels vehicles. I, seguidament, s'ordena la senyalització del barri realitzant mínims canvis de direcció de la circulació actual.

També es té previst la regulació de la velocitat màxima de la totalitat del barri a 30 quilòmetres per hora. S'instal·larà, a les entrades del barri, senyalització vertical on, de forma clara, s'informarà de la velocitat als conductors que accedeixen a una zona residencial.