La platja dels Griells, a l'Estartit, una franja de sorra que els darrers anys tendeix a desaparèixer per l'acció del mar no es refarà abans de l'estiu en cas que torni a ser esborrada. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha descartat fer la inversió si desapareix, després que la sorra dragada aquest hivern del port no reuneixi les característiques per regenerar la platja dels Griells, com si va passar l'any passat. La regidora de Gestió Costanera i Platges, Sílvia Comas (LEST), ha explicat que l'equip de govern considera que destinar diners a aquesta intervenció és com tirar-los perquè l'endemà pot ser que la platja regenerada ja hagi tornat a desparèixer, com ha passat en alguna ocasió. En tot cas, ha concretat que, aquest hivern, la platja ha aguantat i que pot ser que es mantingui, de manera que a l'estiu n'hi hagi -a diferència d'anys anteriors, que s'ha regenerat a principi d'estiu-.

Comas ha explicat que aquest any no es podrà aprofitar la sorra dragada de les obres del Club Nàutic al port perquè no reuneix les característiques necessaris -ha precisat que l'arena extreta és correcta ambientalment- i que, dels 13.000 metres cúbics extrets, només 600 es podran reutilitzar per arreglar l'aparcament de la platja perquè no quedi inundat.

Així, sense aquesta sorra, l'opció seria que l'Ajuntament fes la inversió, però l'equip de govern l'ha rebutjat. La regidora de Platges ha detallat que l'actuació mínima ja pujaria uns 30.000 euros, però no hi ha cap garantia que la sorra aguanti ni 24 hores. Davant d'aquesta realitat, l'executiu local ha valorat no gastar recursos econòmics aquest any a refer la platja dels Griells en cas que desaparegui. Una decisió, exposa Comas, que respon a una voluntat de gestionar el millor possible els recursos econòmics. A més, recorda, existeix el fet que no hi hagi platja no posa en risc cap element ja que l'escullera del passeig dels Griells ja va ser refeta per Costes. Sílvia Comas ha afegit que aquest dilluns una representació de l'Ajuntament i l'EMD de l'Estartit va visitar el representant de Costes de l'Estat, al qual van traslladar de nou aquest assumpte i la prolongació del passeig fins a la Pletera.

El portaveu del PDeCAT, Jordi Cordon, ha manifestat la seva sorpresa per la decisió del govern local perquè any rere any hi ha hagut inversió de l'Ajuntament per regenerar la platja. També li ha causat estranyesa la decisió quan aquest govern té una delegació específica de Platges.