Els veïns de Llofriu mantenen la seva resistència a la instal·lació d'una benzinera al costat de la rotonda de la carretera C-66.

Si fa uns mesos, quan el govern estava liderat pel socialista Juli Fernández, el Consell de Gestió i Participació de Llofriu ja va rebutjar el projecte que aleshores es presentava, ara s'hi han posicionat en contra la majoria dels veïns que aquest dissabte van assistir a la convocatòria de l'Ajuntament de Palafrugell per pronunciar-se sobre la construcció de la benzinera amb una botiga.

Segons va informar ahir la corporació municipal, 57 de les 80 persones residents a Llofriu van respondre desfavorablement a la pregunta si «estaríeu d'acord a permetre la instal·lació d'una benzinera a la carretera C-66?». Els 23 veïns restants es van pronunciar favorablement.

Ara, l'equip de govern (ERC i CiU) haurà de prendre la decisió final, cosa que farà demà, segons va anunciar ahir l'Ajuntament. Les fonts municipals van apuntar que la decisió del govern local tindrà en compte els resultats de l'enquesta d'opinió ciutadana del dissabte, que no és vinculant. Fernández va criticar la setmana passada que l'actual govern torni a posar sobre la taula el projecte.

Les fonts van afegir que l'equip de govern valora positivament aquesta primera acció d'enquesta d'opinió veïnal perquè, a més de permetre escoltar les diferents opinions dels veïns, també va permetre extreure'n conclusions com pot ser la manca d'espais d'aparcament al nucli.