L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha iniciat la trasplantació de mig centenar de grans oliveres a una parcel·la municipal de la ronda Pau Casals (on hi havia hagut els barracons de l'institut), la qual es condicionarà properament com a espai de benvinguda per als visitants que pugin al Montgrí i al castell des de Torroella. La major part d'elles, més d'una trentena, provenen d'un camp inclòs dins l'àmbit d'ampliació de la zona esportiva municipal, com ja va informar Diari de Girona l'1 de març. L'operatiu de retirada, trasllat i plantació va a càrrec de la brigada municipal, que prèviament les havia podat.

Les oliveres es distribuiran en dues línies paral·leles a través del camp i serviran per delimitar la zona d'estacionament de vehicles. A banda de tenir una funció ornamental, faran ombra i reforçaran la integració de l'espai amb el paisatge del Montgrí. Prèviament al trasllat de les oliveres, la brigada també havia desbrossat i aplanat el terreny.

La parcel·la ja s'havia convertit de manera espontània en el lloc de trobada i d'estacionament per a les persones que inicien la ruta senderista des del nucli urbà. El futur nou espai de benvinguda permetrà l'accés a la visita en unes condicions més adequades i ordenades. A més, permetrà separar la zona de visitants de l'espai d'aparcament dels veïns, ha informat l'Ajuntament.

Properament es licitarà l'adequació de l'espai, que comptarà amb un aparcament per uns 160 vehicles, una zona de descans i un petit espai d'interpretació amb cartelleria, senyalització i lavabos. Es farà una actuació de baix impacte paisatgístic, d'acord amb la consideració de la parcel·la, qualificada com a equipament públic amb vocació de transició del nucli urbà a l'espai natural.