Una trentena de joves van assistir dilluns a la primera de les jornades informatives sobre la promoció de 14 habitatges per a joves en règim de cooperativa en cessió d'ús que impulsa Sostre Cívic amb la participació de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.

Aquesta és la primera de les tres jornades per difondre aquest projecte i per buscar socis que vulguin participar-hi. La següent sessió tindrà lloc el pròxim divendres a les set de la tarda al Palau Firal de Sant Antoni, i l'última serà a la Sala Fontova el 4 d'abril.

En la primera sessió, els responsables de Sostre Cívic van explicar quines són les peculiaritats d'aquest projecte, que s'adreça prioritàriament als joves de fins a 35 anys empadronats al municipi, i que es basa en el sistema de cooperativa amb cessió d'ús i que està a mig camí entre la propietat i el lloguer.

El model d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús permet garantir un preu assequible i evitar l'ús especulatiu dels habitatges. Els joves que participin en aquest projecte formaran part de la cooperativa i tindran dret d'ús de l'habitatge.

L'edifici que adquirirà la cooperativa està a la cantonada dels carrers Camp d'en Coll amb carrer de la Sala, i l'Ajuntament hi participarà amb l'aportació de 300.000 euros en dues anualitats, que permetrà a la corporació el dret d'ús de dos dels habitatges.