21 de març de 2018
21.03.2018

La Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme fa 40 anys

Va néixer de la fusió el 1978 de diverses associacions del Baix Empordà

21.03.2018 | 19:23
Imatge de la ponència d´Alfons Cornella d´avui al matí.

Amb motiu dels 40 anys d´activitat de la Unió d´Empresaris d´Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, aquest matí s´ha fet un acte de celebració en el qual s´ha reconegut la tasca de les persones que al llarg d´aquests anys han presidit l´associació.

El Park Hotel San Jorge ha acollit una jornada plena de reconeixements, que ha començat amb la celebració de l´Assemblea General Ordinària. Durant la reunió, s´ha anunciat la signatura d´un conveni amb La Caixa i s´han tractat altres qüestions vinculades amb la Unió.

I aprofitant que avui era un dia de celebració, el gerent del Grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià ha volgut recordar els inicis d´una organització única a través de la qual s´han generat moltes accions i sinergies. El discurs l´ha pronunciat durant el lliurament de diplomes que s´han entregat a tots els presidents que han passat per l´associació.

Entre els guardonats hi havia Josep Colomer i Trias; Josep Antoni Cuadrat i Dones; Antoni Izquierdo i Cruellas; Jaume Vidal i Corredor; Joan Acosta i Lauroba; Rafel Massaguer i Ferrer; Josep Maria Casellas i Balaguer; Miquel Ferriol i Sala; i Montse Closas i Dalmau.

"Lluitar pels seus interessos, i també pels dels altres. Això és el que han fet els presidents de l´associació, i penso que cal recordar-ho i reconèixer la seva tasca", ha explicat Martí Sabrià durant la seva intervenció. Tot seguit, la presidenta de la Unió d´Empresaris d´Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Barbara Hallé, també s´ha dirigit als assistents amb paraules d´agraïment.

Abans dels parlaments i del lliurament de diplomes, la jornada també ha comptat amb la presència d´Alfons Cornella, fundador i president d´Infonomia, una empresa de serveis d´innovació, i font d´idees per a innovadors creada l´any 2000. La ponència de Cornella ha resultat d´allò més interessant, ja que ha parlat de la innovació a través de les seves idees i experiència. De fet, Cornella és consultor de grans empreses i ha dirigit més de 100 projectes sobre creació de cultura i dinamització d´equips d´innovació.

La jornada d´avui, que ha conclòs amb un dinar de família al mateix Park Hotel San Jorge, també ha servit per anunciar la renovació del logotip de la Unió d´Empresaris d´Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, i l´elaboració d´un llibre que recull l´activitat dels darrers 15 anys de l´associació, i que estarà disponible a partir del 15 d´abril.


40 anys d´història

La Unió d´Empresaris d´Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre sorgeix de la fusió de les Associacions d´Hotels, de Restaurants i de Bars de la comarca del Baix Empordà creades l´any 1978. Vuit anys més tard, part dels integrants de l´entitat constitueixen Costa Brava Centre Societat Cooperativa Catalana Limitada (1986), dedicada a la prestació de serveis administratius especialitzats i de compres a les empreses membres.

Ja a la dècada dels 90, es posa en marxa la primera cadena tipològica voluntària de Catalunya, sota el nom de Costa Brava Centre Hotels, i el 1996 es constitueix Blau i Verd Hotels. Un any més tard, es dona forma jurídica a un grup reduït de restaurants que sota de la denominació de La Cuina de l´Empordanet, es dedica a la difusió i promoció de la cuina de la comarca.

El nou mil·lenni arrenca amb la fusió de Costa Brava Centre Hotels i Blau i Verd Hotels. D´aquesta unió sorgeix Costa Brava Verd Hotels, que agrupa hotels del litoral i de les comarques de l´interior. L´any 2003 Costa Brava Verd Hotels crea una tercera marca, Petits Grans Hotels, que més endavant es passa a dir Petits Grans Hotels de Catalunya. El mateix any, Costa Brava Centre SCCL obre tres nous departaments: CODI Comunicació i Disseny, Q-Global, i EMPORDÀ GESTIÓ.

L´any 2012, neix l´associació Costa Brava Hotels de Luxe de la qual el Grup Costa Brava Centre s´encarrega de la seva secretaria i gestió. Al cap d´un any, el Grup també assumeix les secretaries de l´Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub i l´Associació Catalana de Centres d´Immersió i Activitats Marines.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook