L'associació Salvem la Pineda d'en Gori, a Palamós, ha detectat el primer moviment d'obres que han d'acabar amb la construcció de dos blocs de 48 apartaments de luxe en aquest espai. La plataforma ha difós, a través del seu canal de Facebook, que a l'interior de la finca ja s'han talat diversos arbres.

Els opositors al projecte denuncien que la construcció dels dos blocs de pisos malmetrà la imatge del bé cultural d'interès nacional de s'Alguer.

Els treballs ja han arrencat, doncs, en aquesta finca, després que l'Ajuntament concedís el passat 19 d'octubre la llicència d'obres a la promotora, la societat Residencial Cala S'Alguer SL.

La voluntat de l'associació es portar aquesta llicència als jutjats perquè consideren que vulnera la Llei del Patrimoni Cultural ja que entenen que la tala d'arbres i l'edificació «pertorba la visualització del bé». El consistori, però, defensa que tots els permisos són correctes i que si no hagués autoritzat el projecte hauria hagut de fer front a una indemnització per a la constructora.

En tot cas, l'associació Salvem la Pineda d'en Gori, davant la voluntat de portar la promoció als jutjats, ha convocat una arrossada popular el proper 15 d'abril per mostrar el rebuig de la gent a quest projecte i recaptar fons per presentar el plet.

Els promotors de l'obra són Certis Corps i VINCKE. Aquesta ja té experiència en la construcció d'habitatges a Palamós, com ara la promoció Les Terrasses.