L'espectacle Bandera de Catalunya-La fi del comtat d'Empúries torna a Bellcaire d'Empordà aquest Divendres Sant amb el format que va estrenar l'anterior edició de visita teatralitzada, de manera que les escenes se succeeixen a la plaça de l'Oli, el carrer Major, al voltant del castell (parets, fossat i plaça) i a l'interior del castell (al pati i a la Capella de Santa Maria).

El primer recorregut (apte per a tothom, pensat per a persones amb mobilitat reduïda i cotxets) està programat a les cinc de la tarda. Els següents seran a les set de la tarda i a les nou del vespre. Les entrades són limitades i tenen un preu de 5 euros (fins als 12 anys, és gratuït) i es poden adquirir anticipadament al Centre Cívic del poble o el mateix divendres a la taverna del mercat medieval.

Precisament, durant tot el dia, al voltant del castell hi haurà un gran Mercat medieval amb animació contínua, artesans i parades variades. Una taverna que no pararà de servir bones menges i begudes i una programació especial de totes les cançons de Bandera de Catalunya interpretades al migdia pel grup Bitayna, dirigit per Ramon Manent.

Les escenes de Bandera de Catalunya recreen fets històrics i reviuen les desavinences entre el comte d'Empúries i la corona catalanoaragonesa, la Guerra del Francès o els enfrontaments familiars de la nissaga empordanesa abans d'acabar annexionada a la Corona. La versió itinerant respecta l'esperit amb el qual l'obra fou escrita per Esteve Albert.