Les pèrgoles que establiments de restauració de Llafranc han muntat per a les seves terrasses al passeig de la localitat han motivat les queixes del portaveu del grup municipal del PSC, Juli Fernández, cap a l'equip de govern (ERC i CiU).

Per al socialista, aquestes pèrgoles no es corresponen amb les que s'havien acordat en el projecte de reforma del passeig, que havien de ser sense tancaments. No obstant això, el regidor d'Obra Pública, Lluís Ros, ha manifestat que en cap cas aquestes estructures tindran tancaments laterals, sinó que faran l'acció de para-sol, que era el que hi havia anteriorment, amb una lona que s'instal·larà a la part superior.

Ros ha explicat que la diferència respecte dels para-sols que hi havia anteriorment és que les estructures que s'han col·locat ara estan fixades al terra, però que a l'hivern s'hauran de retirar.

El regidor ha afegit que les estructures han permès homogeneitzar-ne la imatge i que són més segures que els para-sols, que tenien el risc que sortissin volant amb cops de vent fort.

Juli Fernández ha manifestat que les pèrgoles suposen un fort impacte visual i paisatgístic cosa que entén que perjudica l'equilibri entre l'espai d'ús públic i d'utilització privada i ha requerit al govern que no digui que són les estructures que l'anterior govern -liderat per ell- va autoritzar. Ros ha respost que l'anterior govern ja va autoritzar dues columnes metàl·liques per posar-hi una lona «i nosaltres hem seguit el que ja s'havia començat amb ell d'alcalde -per Juli Fernández».