Els carrers del nucli antic de Calonge són avui i demà l'escenari de la vint-i-unena edició del Mercat Medieval. Durant tot el cap de setmana, Calonge ofereix una oferta lúdica i cultural amb més de 50 activitats, entre les quals hi ha música, tallers, exposicions i espectacles de lluita i de foc, entre d'altres. D'aquesta manera els carrers del centre històric de Calonge retornen al seu passat medieval i a l'entorn del castell hi haurà més d'un centenar de parades de productes artesanals, espectacles, exposicions i activitats itinerants. Els espectacles i activitats començaran a les 10 de matí i s'allargaran fins passades les nou del vespre.

Entre les novetats destaquen alguns espectacles nous, com ara Pesta negra, un espectacle de lluites i foc que té com a protagonista l'alquimista i gran mag Arcanus Arcànicus. També destaca el torneig de cavalleria que, sota el nom d' El setge de Joan II el sense fe, oferirà en dues sessions una recreació històrica basada en l'alçament remença del segle XV dels pagesos contra els senyors.

La vint-i-unena edició del Mercat Medieval de Calonge manté a la programació els espectacles que han tingut més bona acollida, com ara els vols de falcons, el torneig d'herois o els diversos espectacles itinerants. Pel que fa a les exposicions, enguany es podrà visitar la mostra Fil per randa, que recull les fotografies més espectaculars de les darreres edicions, realitzades pels fotògrafs de l'Ateneu Popular de Calonge Toni Illa i Nardo Peniza i per fotografies del fons de l'Ajuntament de Calonge. També destaquen dins de la programació els espectacles infantil o l'exposició d'armes i armadures de l'edat mitjana o d'altres activitats itinerants que els visitants podran trobar al llarg del recorregut pel centre històric de Calonge.

El Mercat Medieval està organitzat per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Calonge amb la col·laboració de la Diputació de Girona, el Centre d'Estudis Calongins Colónico, l'Arxiu Històric Municipal, l'Ateneu Popular i la Colla Gegantera de Calonge.