03 de abril de 2018
03.04.2018

L'Ajuntament de Santa Cristina canalitzarÓ el tram final de la riera de Pedralta

El projecte, que es va comenšar a tramitar el 2011, tÚ un pressupost inicial de 448.225,19 euros

04.04.2018 | 07:12
La part final que es canalitzarÓ de la riera.

L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro canalitzarà el tram final de la riera Pedralta, que passa pel bell mig de finques amb habitatges de la urbanització Golf Costa Brava, per evitar inundacions en aquest àmbit, que és el sector més baix de la zona urbana.

L'actuació, que està pendent de la seva licitació després de molts anys tramitant-se la proposta, té un pressupost inicial de 448.225,19 euros i un termini d'execució de vuit mesos. Per executar l'obra, que es concretarà en un calaix de formigó en forma d'U, l'equip de govern ha aconseguit una subvenció de l'Agència Catalana de l'Aigua de la Generalitat de 280.048,13 euros.

La canalització afecta el darrer tram de la riera, uns 213 metres lineals, des del carrer Claude Burrus fins a trobar-se amb la riera del Vilar. Les dues rieres es troben quasi davant la mota de la variant de Santa Cristina, on hi ha uns passos per sota d'ella perquè les dues rieres acabin desembocant al riu Ridaura, que es troba a l'altre costat mateix de la carretera.

El calaix a l'altura del carrer Claude Burrus, on hi ha un pont, serà de cinc metres d'amplada. I aquest calaix s'anirà estrenyent, fins arribar als 2,5 metres a la part final, davant els estelladors, una construcció medieval per aprofitar la força de l'aigua.

D'altra banda, l'altura del calaix serà d'entre dos i 3,8 metres. Les dimensions del calaix s'han fet tenint en compte el cabal del període de retorn de 500 anys, que s'ha fixat en 31,9 metres cúbics per segon.

El projecte per la canalització es va iniciar l'any 2011 amb una proposta redactada per Gesa SL. I quatre anys més tard es va aprovar definitivament. Amb aquesta canalització es clou la regulació d'aquesta riera al seu pas per l'esmentada urbanització.

El govern local preveu incloure l'obra dins de les inversions reals d'aquest any i treure-la a licitació per executar-la. L'obra comportarà ocupar temporalment finques privades, i un cop feta l'obra es restaurarà, mantenint les parcel·les privades la seva superfície inicial, a excepció d'una petita ocupació en una d'elles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook