L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha anunciat a través del seu perfil a la xarxa social de Facebook que ja ha retirat el cotxe que des de feia mesos -almenys des del passat desembre- es trobava abandonat al bell mig del bosc, al massís del Montgrí, un espai protegit ja que forma part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, ha explicat que la retirada del vehicle, un Ford Focus familiar de matrícula alemanya, va tenir un cost d'uns 1.500 euros per a l'Ajuntament i que va ser necessària la contractació d'una màquina forestal adequada -no una grua convencional de retirada de vehicles- per accedir a indrets complicats, com era el cas ja que es trobava en un corriol, conegut com a Coma Llobera, envoltat de vegetació.

La retirada del vehicle es va fer el mes març, si bé l'Ajuntament no la va comunicar fins aquest diumenge.

La presència d'aquest vehicle ja era coneguda per persones que freqüenten aquesta zona, i per d'altres que no ho fan però que ho van poder veure a través d'usuaris de xarxes socials que ho denunciaven. Precisament, algun dels usuaris de Facebook destacaven a l'anunci de la retirada del vehicle que hi era des de mesos enrere. També n'hi havia que felicitaven l'actuació i d'altres que es preguntaven com podia haver arribat el cotxe fins a aquest punt.

La regidora ha concretat que el vehicle havia estat robat i que, a través dels Mossos d'Esquadra, van localitzar el propietari, que és estranger -el vehicle, com s'ha dit, tenia matrícula alemanya-. Aleshores, el propietari podia accedir a extreure el cotxe o renunciar-hi, opció que va prendre i va autoritzar l'Ajuntament de Torroella a dur a terme la retirada.

Tant la localització del propietari del vehicle com la tramitació de la renúncia al vehicle i l'autorització perquè l'Ajuntament el retirés, en va retardar l'extracció, va concretar la regidora.