Tres inspectors han presentat la seva candidatura a ocupar aquest càrrec a la Policia Local de Palafrugell arran de la convocatòria de l'Ajuntament d'aquesta plaça, que convertirà l'escollit en cap del cos.

La funció principal del futur cap serà la de reestructurar i organitzar el cos, motiu pel qual els aspirants n'han de presentar un projecte, pel qual tenen de termini fins el dimecres de la setmana que ve. Dels tres candidats, un és inspector dels Mossos d'Esquadra, mentre que els altres dos ho són en policies locals. La convocatòria de l'Ajuntament de Palafrugell només permet que s'hi presentin comandaments que ja tenen el rang d'inspector.

En tot cas, com detalla la resolució d'Alcaldia sobre els aspirants admesos i exclosos -que no n'hi ha hagut cap-, l'admissió definitiva de dos dels aspirants -l'inspector dels Mossos i un dels policies locals- està pendent de què aportin una documentació determinada en el termini de cinc dies: l'inspector de la policia catalana ha de presentar la declaració jurada de compromís de portar armes; mentre que l'inspector de la Policia Local ha d'entregar un model de sol·licitud de participació en el procés selectiu.

Dels tres candidats a inspector, el dels Mossos d'Esquadra exerceix a les comarques gironines; un dels de la Policia Local és cap en el cos d'un municipi tarragoní de poc més de 35.000 habitants, i l'altre ho és en un municipi barceloní costaner proper a la demarcació de Girona.

Un dels incentius que podria tenir l'inspector dels Mossos d'Esquadra per entrar a la Policia Local de Palafrugell és el fet que els agents que ocupen aquest càrrec en la policia catalana no tenen un destí fix, de manera que poden ser traslladats a una altra comissaria; si obtingués la plaça palafrugellenca ja no hauria de patir per aquest tema.

La resolució d'Alcaldia també nomena el tribunal que avaluarà els candidats. El president és el secretari municipal, i la secretària és la tècnica de Recursos Humans municipal. Com a vocals titulars hi ha: Begonya Curto en representació de la Subdirecció General de Coordinació de la Policia de Catalunya; Josep Pujades, de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya; Joan Jou, cap de la Policia Local de Girona; i Gregori Martínez, cap de la policia de Banyoles.