La companyia elèctrica Endesa ha substituït recentment el sistema de maniobra pneumàtica per elèctrica dels seccionadors d'alta tensió de la subestació Castell d'Aro. Els treballs, que han comptat amb una inversió de 70.000 euros aportats íntegrament per la companyia, reforcen la seguretat de la instal·lació. A més, també asseguren, de retruc, la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als prop de 50.000 clients que s'alimenten d'aquesta infraestructura, ha informat Endesa.

En concret, l'actuació ha consistit en la instal·lació d'una tecnologia d'última generació que permetrà, a partir d'ara, controlar a distància els seccionadors. Aquests elements garanteixen la seguretat de la instal·lació, ja que la seva funció és interrompre i tancar els circuits elèctrics i, per tant, són les proteccions per aïllar les instal·lacions en cas de produir-se una incidència ha precisat la companyia elèctrica. Amb els nous elements, es dota la subestació de major capacitat, fet que comporta una millora substancial en l'autonomia i la fiabilitat del servei als clients.

Aquesta actuació, que forma part del pla de millora de les infraestructures elèctriques a la demarcació de Girona, beneficia de manera directa el servei dels municipis Calonge, Castell-Platja d'Aro, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní d'Heura, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro, al Baix Empordà; Llagostera al Gironès i, Tossa de Mar a la Selva.

Aquest treball suposa un pas més per dotar les infraestructures de la companyia dels darrers avenços tecnològics amb l'objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats dels municipis i a les necessitats del seu mercat.