L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha contractat les 14 càmeres de seguretat que s'instal·laran a la ciutat. Es tracta de dos models de càmeres: un llegeix les matrícules, mentre que l'altre està més pensat per a la vigilància del trànsit. Les imatges seran coordinades per la Policia Local, motiu pel qual les dependències policials disposaran d'un espai on hi haurà un centre de control de les vídeocàmeres. La intenció de l'Ajuntament és que les càmeres siguin operatives durant el mes de juny.

L'Ajuntament de Sant Feliu ha informat que totes les càmeres permeten l'enregistrament d'imatges, que seran conservades durant un temps. D'aquesta manera, les gravacions podran ser consultades posteriorment si es donés el cas d'alguna situació que requerís tenir elements de testimoniatge, prova o comprovació davant fets delictius.

160.000 euros, IVA a part

L'Ajuntament ha informat que la inversió per tenir les càmeres ha estat d'uns 160.000 euros (IVA a part) i l'empresa contractada és Alphanet Security Systems. L'objectiu del consistori és garantir al màxim la seguretat de la ciutadania amb aquestes càmeres, que s'instal·laran als accessos al centre i a zones de vianants amb circulació oberta per a veïns al nucli antic. La lectura de la matrícula permetrà obtenir alarmes i alertes automàtiques en cas de detectar un vehicle registrat. També es vol regular l'accés al nucli antic, controlant que només ho puguin fer els residents, vehicles autoritzats i d'emergències.

Les càmeres estaran situades en els següents punts, amb el benentès que el projecte pot variar segons les necessitats que generin altres criteris que afectin la seguretat: dues a les dues primeres rotondes de la carretera de Girona i una al final d'aquesta; una altra a la rontonda de la ronda de Ponent amb la carretera de Sant Amanç; una a la carretera de Sant Feliu a Tossa; a l'estació d'autobusos; a la plaça de Sant Pere; tres al passeig del Mar amb els carrers Sant Domènec, la Creu i Sant Antoni; una altra al carrer del Rufo amb l'avinguda Canàries; una al carrer Canigó amb l'avinguda Europa; una al passeig de S'Agaró i una altra a la carretera de Palamós amb el carrer del Camí fondo.