La Fundació Jordi Comas i Matamala reconeixerà, en la segona edició dels Premis T, les trajectòries del mecenes Antoni Vila Casas, del matrimoni d'empresaris de Palafrugell format per Jordi Grau i Maria Dolors Segarra i del dinamitzador cultural Josep Lloret. Serà en el decurs de la celebració del VI Memorial Jordi Comas, que tindrà lloc el proper divendres 20 d'abril a l'Hotel Costa Brava de Platja d'Aro. L'acte, que començarà a les vuit del vespre, inclourà l'actuació musical del Joan Rubau Quintet.

Els guardonats d'aquest any han rebut la distinció per diferents aspectes: l'empresari farmacèutic i mecenes Antoni Vila Casas, per haver reforçat l'oferta cultural de la Costa Brava amb l'obertura de dos museus d'art contemporani -un dedicat a l'escultura a Palafrugell i l'altre, a la fotografia a Torroella de Montgrí- en dos espais arquitectònics singulars que prèviament va rehabilitar.

Jordi Grau i Maria Dolors Segarra, per haver creat una empresa familiar d'èxit, Licors Grau, que acaba de complir 40 anys convertida en un referent a nivell d'Espanya i una de les empreses punteres a Europa. I, finalment, Josep Lloret i Collell, per la seva trajectòria com a dinamitzador cultural, ideòleg i impulsor del Festival de Música de Torroella de Montgrí, un dels esdeveniments musicals més importants de l'estiu a la Costa Brava que aquest any arriba a la 38a edició.

El Premi simbolitzat per la lletra T s'inspira en els conceptes que defineixen els eixos de la Fundació Jordi Comas Matamala: turisme i transversalitat. El guardó, creat per l'artista David López, representa l'entorn mediterrani que li és propi: una lletra T en ferro massís, que recorda una àncora rovellada pels anys com a símbol de l'antiguitat de les civilitzacions que l'envolten i una base en fusta d'olivera centenària. Amb aquest conjunt, l'artista vol fer entendre que el creixement lent de la fusta ha estat paral·lel al creixement del turisme. La Fundació Jordi Comas Matamala va crear l'any passat aquest guardó amb l'objectiu de distingir aquelles personalitats que han fet que el turisme sigui un sector de futur i de qualitat des de diferents àmbits socials.