Sant Feliu de Guíxols, malgrat la pluja, va poder celebrar aquest divendres l'acte institucional d'hissada de la bandera republicana a la plaça de Miquel Murlà, amb una trentena d'assistents. D'aquesta manera es va donar compliment a un acord de plenari que determinava la realització d'una activitat de caràcter institucional per recordar l'efemèride. Aquest és el segon any que es realitza en àmbit institucional, i en diferents moments, a partir d'avui, es faran homenatges des de diferents formacions polítiques.

L'acte va tenir una durada més curta del previst per la pluja, i va consistir en hissar la bandera i dipositar un ram de flors als peus de l'escultura d'Ana Gutiérrez, que homenatja les víctimes de la Guerra Civil i la repressió posterior del règim franquista. Aquest acte vol ser també un homenatge als valors de llibertat, igualtat i fraternitat.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, el primer tinent d'alcalde, Josep Melcior Muñoz i altres regidors de la corporació van estat presents en aquesta celebració, que va tenir lloc per segon any.