Dos dels tres sindicats que formen part de la mesa negociadora a l'Ajuntament de Palafrugell, SPPM-Cat i CSIF, han expressat el malestar de part de la plantilla de personal municipal, sobretot de la Policia Local, per la relació de llocs de treball que està duent a terme la corporació.

Per un costat, aquests dos sindicats -que també tenen el suport del Sindicat de Funcionaris i Policies-, afirmen que l'Ajuntament, ja sigui amb l'anterior govern o l'actual, no estan disposats a negociar, sinó que imposa; per l'altre costat, entenen que el regidor de Règim Intern i de la Policia Local, Xavier Jonama, ha deixat exposat a la crítica de veïns i altres treballadors municipals el cos en dir que, d'acord amb la relació de llocs de treball, una gran part de la plantilla cobra una mica més del que li pertocaria, una afirmació que neguen i que atribueixen a una manipulació perquè es tractaria del que els hi toca percebre per raó de l'antiguitat acumulada.

Així, per fer palès el seu malestar, els representants sindicals de CSIF i SPPM-Cat decidiran en breu quines mesures prenen, entre les quals hi ha mobilitzacions de protesta que podrien coincidir amb Flors i Violes, les Festes de Primavera i la Festa Major.

Els dos sindicats han exposat que, ja a l'inici del procés per realitzar aquesta relació de llocs de treball, hi ha hagut elements amb els quals han estat desacord perquè, suposadament, eren incorrectes i que s'han tirat endavant malgrat la seva queixa: un cas seria el fet que les enquestes sobre la feina dels treballadors no es van realitzar a tots, sinó amb un mostreig.

Segons CSIF i SPPM-Cat, l'Ajunatment ha decidit «unilateralment» les puntuacions dels conceptes a valorar, «amb la finalitat d'aconseguir la relació de llocs de treball que ells volien». I afirmen que «és del tot mentida» que es negociï el preu del punt: «Tot està imposat, i res negociat».

«Això és negociar?»

També acusen que l'Ajuntament busca «l'enfrontament i desunió dels treballadors amb aquestes informacions -en referència al que la relació de llocs de treball diu sobre el que cobra part de la plantilla d'agents de la Policia Local- i entenem que menysprea la feina i professionalitat de bona part de la plantilla de l'Ajuntament, i més concretament de la Policia Local». «Això és negociar?», es pregunten els dos sindicats.

Xavier Jonama va negar ahir que hi hagi cap voluntat d'imposar res i va insistir, com ja va exposar en la notícia apareguda aquest diumenge, que el preu per punt ha de ser negociat.