L'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, el Comitè d'Empresa i la Junta de Personal van signar dimarts l'acord definitiu per a l'aprovació i aplicació de la Relació de Llocs de Treball (RLLT). L'acord, que s'ha aconseguit després de quasi dos anys de negociacions, restarà pendent de l'aprovació definitiva per part del ple.

L'acord s'ha tancat després de consensuar el darrer punt pendent de la negociació, que feia referència al preu dels punts que formen part del complement específic assignat a cada lloc en base a les seves tasques i funcions. Inicialment, l'acord no va ser possible perquè els treballadors proposaven 1,92 euros, mentre que l'Ajuntament n'oferia 1,54, cosa que va motivar una recollida de firmes entre els empleats per mostrar el seu rebuig a aquesta xifra. Finalment, el preu per punt que s'ha acordat s'ha situat en 1,65 euros.

Roser Font, regidora de Recursos Humans, ha assegurat que es tanca un bon acord, tant en l'aspecte jurídic, com en l'organitzatiu i en l'econòmic. Ha informat, a més, que per a l'Ajuntament representarà un increment del capítol de personal -«uns 200.000 euros llargs»-, que s'aplicarà progressivament en tres anys -es comença aquest any i es completarà el 2020-. No obstant això, l'acord és assumible i adaptat als criteris d'equilibri financer municipal, ha informat l'Ajuntament.

Amb l'adequació dels llocs de treball al nou organigrama, pràcticament dos terços de la plantilla veuran incrementades les seves retribucions.

La resta, per bé que tocaria adequar-se a la baixa, es quedaran igual, de manera que les noves retribucions seran efectives per a les futures incorporacions, és a dir, la rebaixa s'aplicarà a les persones que en el futur passin a ocupar aquests llocs de treball en substitució dels treballadors que els ocupen actualment.