La regidora de Turisme de Castell-Platja d'Aro, Imma Gelabert, va lamentar ahir «el malentès» que hi ha amb Palafrugell per la denominació de la rua de primavera que Platja d'Aro estrena aquest diumenge amb el nom d' El Carnaval de Carnavals -o El Carnaval dels Carnavals, ja que apareix promocionat de les dues maneres per l'Ajuntament-.

La regidora va manifestar que «ens sap molt greu el malentès» i va afegir que «no hi ha hagut cap intenció de trepitjar el nom ni fer cap competència» al Carroussel Costa Brava de Palafrugell, que celebrarà la 56a edició el 20 de maig i que sempre s'ha promocionat amb la marca de Carnaval de Carnavals.

El proper 4 de maig, a dos quarts d'una del migdia, els dos ajuntaments es reuniran per tractar aquest assumpte, on l'alcalde palafrugellenc Josep Piferrer plantejarà, com va manifestar en el ple d'aquest dimarts, un acord amb Platja d'Aro perquè li canviïn el nom.

Gelabert va explicar que el nom d' El Carnaval de Carnavals va sorgir d'un grup de treball en què s'hi van descartar denominacions que continguessin «primavera» o «carroussel». Així, en la feina de buscar-li el nom, «va sorgir El Carnaval de Carnavals. La regidora va afegir que «no volem cap confrontació» i que ja van mirar que la data de la rua de Platja d'Aro no coincidís amb el Carroussel Costa Brava.

La polèmica per la denominiació de la rua de primavera de Platja d'Aro va ser present al ple de Palafrugell, on el regidor socialista Xavier Rocas va entendre l'empipada dels carrossaires per l'ús d' El Carnaval de Carnavals a Platja d'Aro i va parlar d'«apropiació barroera». Segons Rocas, aquest fet «pot afectar la rua de Palafrugell i portar a un equívoc».

No registrat

El batlle va explicar que és una situació que no els agrada, però que «no entrarem en una guerra» amb un poble veí. Piferrer va exposar que havien volgut registrar la marca però que la normativa que ho regeix no permet inscriure un esdeveniment cultural que parla explícitament de Carnaval. També va manifestar que entén que la rua de Platja d'Aro no afecta el Carroussel Costa Brava perquè «la desfilada de carrosses de Palafrugell és inigualable».

En tot cas, va insistir que «hem de parlar amb Platja d'Aro i intentar arribar a un acord» en el sentit que aquest municipi «busqui un altre nom» per a la rua que estrenen diumenge. Rocas va tancar aquest tema en el ple manifestant al batlle que «el veig molt optimista» en la manera d'abordar aquest assumpte.