14 de maig de 2018
14.05.2018

Comença la construcció de la rotonda de «l'empalme» a Ullà

Les obres acabaran en cinc mesos i comportaran afectacions al trànsit

14.05.2018 | 11:28
L´abans i el després del projecte

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat les obres  de la rotonda de l'empalme, que han de permetre millorar la seguretat viària a la GI-632, a Ullà.

Aquesta actuació, que forma part del pla de millores a les carreteres del Baix Ter que està desenvolupant la Generalitat, compta amb pressupost de 656.000 euros.

La nova rotonda s'ubicarà a la carretera entre aquesta població i la Tallada d'Empordà i permetrà millorar la fluïdesa del trànsit i afavorir la seguretat viària. Els treballs tenen un termini d'execució de cinc mesos.

El projecte pretén millorar la canalització del trànsit a la intersecció existent entre la carretera C-31 (de Torroella de Montgrí a Ullà i Verges) i la carretera GI-632, que forma l'accés des de la C-31 a Bellcaire d'Empordà i l'Escala, actualment formada per un tercer carril central de girs situat a la C-31 i les illetes de canalització del trànsit sobre la GI-632. El trànsit existent a la carretera C-31 a Ullà és de 10.788 vehicles/dia i a la GI-632 (a l'Escala) és de 6.232 vehicles/dia.

En l'encreuament, es construirà una rotonda de 56 metres de diàmetre exterior, amb una calçada de 9 metres amb 2 carrils. El voral interior serà de 0,5 metres i l'exterior d'1,5 metres. L'illot interior tindrà una zona remuntable d'1 metre d'amplada formada per llambordins de formigó.

Les obres inclouen els moviments de terres, ferms i drenatges, la il·luminació de la rotonda, la senyalització horitzontal, vertical i d'orientació, l'abalisament i barreres de seguretat i la modificació de serveis afectats.

Afectacions al trànsit

Els treballs que ara comencen comportaran afectacions al trànsit, que consistiran en talls de curta durada i desviaments provisionals durant el termini d'execució de l'obra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook