La localitat de Palamós va inaugurar ahir la primera de les dues jornades del festival Palamós Terra de Mar. Milers de visitants van participar en les activitats programades, on van destacar la visita a les embarcacions participants, els recorreguts marítims pel litoral de Palamós o la iniciació a la navegació a vela, amb caiac i pàdel surf. També es van fer tastets de cuina marinera i jocs i tallers infantils.

El festival mariner Palamós Terra de Mar recorda, enguany, el 475è aniversari de l'atac dels corsaris de Barba-rossa a la vila, amb una exposició al Museu de la Pesca de la localitat que introdueix el públic visitant als fets que van succeir l'octubre de l'any 1543.

El dibuixant i dissenyador Ferran Casellas -palamosí establert actualment a Olot- ha creat una quinzena d'il·lustracions de gran format que reprodueixen les escenes d'aquell cruent atac. Amb l'ús del traç i el color, Casellas té com a objectiu transmetre la cruesa, la violència, el desànim i la destrucció viscuda aquells dies per la població de Palamós.

Un joc de pistes

La temàtica de pirates i corsaris també ha motivat l'organització a preparar un joc de pistes que s'adreça principalment al públic juvenil, els quals a partir dels diversos senyals i paranys que s'han amagat prèviament pel Barri Vell de Palamós permetran als participants «escapolir-se de l'atac pirata». El programa també inclou activitats paral·leles com visites guiades al nucli històric de la vila, el mercat d'artesans al port o els espectacles de carrer.

El festival Palamós Terra de Mar continuarà avui en la mateixa localització amb tot tipus de propostes relacionades amb la temàtica marítima, seguint el fil del dia anterior.