La Bisbal d'Empordà tindrà una estació d'autobusos, en un solar situat a l´inici de la carretera de Cruïlles.

Els treballs, amb una inversió prevista d´un milió d'euros, començaran la tardor vinent i tindran un termini d´execució de sis mesos.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat la licitació de les obres de la nova estació d´autobusos.

La instal·lació se situarà a la carretera GI-664, a l´alçada del carrer del Doctor Robert, a prop del CAP del carrer de Marquès de Cruïlles.

La nova infraestructura constarà d´una gran marquesina que acollirà una petita edificació amb serveis i quatre andanes. A la part exterior s´habilitarà una zona d´aparcament de turismes.

L´objectiu és dotar aquest municipi d´unes instal·lacions adients per a la parada i estacionament del transport públic col·lectiu per carretera, així com facilitar espais i serveis que garanteixin la comoditat i el confort dels viatgers en les esperes ja que l´actual parada, situada a l´avinguda de les Voltes (C-66), s´ubica en una zona de fàcil congestió de trànsit i sense elements adequats per garantir les funcionalitats necessàries del servei.

El solar objecte de la transformació està situat a l´inici de la carretera de Cruïlles, en el punt on acaba actualment el sòl urbà. La superfície de la actuació és d´aproximadament 3.000 m2, corresponents a l´espai de la nova estació i als accessos, que es configuren amb l´obertura de dos nous carrers octogonals a la carretera de Cruïlles.

La ubicació de l´estació d´autobusos, segons informa el departament de Territori, en aquest indret ve condicionada per la bona connexió a la xarxa supramunicipal.

L´accés i sortida d´autobusos cap a la carretera GI-664 en direcció a Cruïlles que connecta amb la C-66 afavoreix la connectivitat i evita l´entrada dels busos a la zona urbana i les conseqüents congestions de trànsit.

L´Ajuntament de la Bisbal d´Empordà cedeix els terrenys per a la futura estació i també serà l´encarregat del seu manteniment, mentre el Departament de Territori i Sostenibilitat executarà i finançarà les obres i serà el titular de la infraestructura.

El Departament continua duent a terme l´ampliació de la xarxa d´estacions d´autobusos en compliment del Pla de Transports de Viatgers de Catalunya. Les darreres estacions executades han estat les d´Amposta, Girona i Mollerussa.