02 de juny de 2018
02.06.2018

Les famílies de l'Institut-Escola de Verges protesten per reclamar un nou centre

Unes 800 persones fan una marxa que va acabar als terrenys on s'hauria d'aixecar l'equipament

05.06.2018 | 07:07
Les famílies de l'Institut-Escola de Verges protesten per reclamar un nou centre

La Festa del Drac de l'Institut-Escola Francesc Cambó de Verges, que anualment organitzen les famílies d'aquest centre quan s'acosta el final de curs, s'ha celebrat avui dissabte 2 de juny amb un tarannà més reivindicatiu que mai. I és que enguany aquesta festa ha culminat amb una gran marxa de caràcter festiu per reclamar l'acceleració dels tràmits per construir el nou edifici que la comunitat educativa espera des de fa més de vuit anys.

Més de 800 persones acompanyades per tambors, gegants i capgrossos han recorregut els 700 metres de distància amb una carretera general pel mig que separen l'obsolet edifici d'Educació Infantil i Primària dels barracons "provisionals" des de fa més de vuit anys de Secundària, una dificultat afegida per al desenvolupament del projecte educatiu integrat d'aquest Institut-Escola.

A més a més de les famílies, a la marxa han participat mestres i representants dels onze municipis per als quals l'IE de Verges és el centre educatiu de referència, que donen suport a aquesta reivindicació.

La mobilització ha culminat als terrenys cedits per l'Ajuntament de Verges per construir el nou equipament, amb la lectura per part d'unes alumnes d'un manifest. El missatge ha posat l'accent en el deteriorament de les instal·lacions, la manca d'espai per a un nombre d'alumnes que ha augmentat un 20% en els darrers anys, i l'impacte de la matrícula viva (les noves matriculacions que es produeixen al llarg del curs) que trenca, cada any, les previsions del Departament d'Ensenyament.

Les famílies denuncien que amb el pas del temps la situació ha esdevingut insostenible i que la tasca pedagògica es du a terme en un context d'una gran precarietat i desgast per al personal docent. Fartes de no rebre cap compromís ferm i concret per part del Departament d'Ensenyament sobre el calendari de licitació, construcció i inauguració del nou edifici, i que les solucions proposades siguin "inversions en més pedaços per a l'edifici vell", les famílies han decidit denunciar aquesta situació i buscar tot el suport possible per insistir en la reclamació de la construcció urgent del nou edifici fins que aquesta demanda sigui atesa.

En aquest sentit, durant les darreres setmanes s'han recollit prop de 1.500 signatures, s'han presentat mocions als 11 ajuntaments afectats perquè siguin aprovades als plens, i la reivindicació s'ha fet visible a través de pancartes penjades a punts emblemàtics dels municipis de la zona, domassos i samarretes que demanen el nou IE de Verges ja.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema