13 de juny de 2018
13.06.2018

Palamos recuperarà la Festa del Pedal després de set anys

Es va deixar de celebrar el 2012 arran de desavinences de l'entitat organitzadora amb l'Ajuntament

13.06.2018 | 19:30
La Festa del Pedal, en la seva edició de 1986

El diumenge 16 de setembre de 2018 es reprendrà de nou l'activitat de la popular Festa del Pedal, set anys després que es realitzés la darrera edició que va coincidir amb la 30a, quedant inactiva fins ara. Per a l'Ajuntament de Palamós és important recuperar de nou aquesta activitat familiar, lúdica i esportiva, que va estar molt arrelada al municipi, amb inici i final a Sant Joan, i on encara és molt recordada.

Amb aquest objectiu s'ha creat una taula de treball on participen de manera transversal les àrees municipals d'Esports, Organització o Mobilitat i en la qual s'ha demanat també la participació de l'Associació de Veïns de Sant Joan, que va ser l'entitat promotora d'aquesta festa popular en totes les seves edicions; també l'Associació local Pots, dedicada a la promoció d'activitats inclusives per a persones amb discapacitats; així com particulars vinculats a aquesta iniciativa cicloturista.

El treball conjunt ha donat com a resultat la represa de l'organització d'aquesta festa que vol potenciar el seu vessant familiar, educatiu i d'hàbits esportius, entre els ciutadans del municipi. Actualment s'està ultimant el traçat que tindrà la Festa del Pedal que es limitarà a uns 14 quilòmetres amb un itinerari planer, accessible per a tothom, que posi en relleu el paisatge i els sectors del municipi d'alt valor mediambiental.

Informació a les escoles

Ahir van començar-se a distribuir un total de 4.000 fulls de mà que informen de la realització, el dia 16 de setembre, de la Festa del Pedal, 3.000 dels quals s'han lliurat a tots els escolars del municipi i la resta es repartirà per les dependències municipals. L'objectiu és cercar la màxima participació de la ciutadania, demanat que es reservin la data i que comencin a posar a punt les seves bicicletes.

La darrera edició de la Festa del Pedal, organitzada per l'Associació de Veïns de Sant Joan, va tenir lloc l'any 2011. L'any següent ja no es va celebrar perquè l'entitat no estava disposada a pagar una taxa per l'escorta policial, com li exigia l'Ajuntament en aquell moment. 

Segons va detallar aleshores un membre de l'entitat, l'Ajuntament els demanava 237 euros per aquest servei extraordinari de la Policia Local.

L'Associació de Veïns de Sant Joan va argumentar la seva negativa a pagar perquè és una entitat del municipi sense ànim de lucre i estaven "al dia en l'aspecte econòmic, i per tant no hem de pagar els plats trencats de l'Ajuntament que ens representa, i que hauria de donar exemple d'una bona gestió".

L'entitat no estava d'acord que "ens facin pagar per un servei que l'Ajuntament hauria de fer de forma gratuïta". I afegia que "les entitats ajudem a mantenir viu el teixit associatiu del municipi" i lamentava la "voluntat de posar pals a les rodes a les entitats vives que lluitem per mantenir la flama de les veus crítiques".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook