La nena de 8 anys que va haver de ser ingressada a l'hospital Josep Trueta després hospital Josep Truetad'ofegar d'una casa de colònies de Vilopriu, ja ha estat donada d'alta, segons ha confirmat Salut

La nena, que estudia en una escola de Barcelona, havia anat d'excursió amb 88 alumnes més del centre.

Aquest dimecres a la tarda, mentre part del grup es banyava a la piscina, el socorrista va veure la nena surant dins l'aigua. Ràpidament, la va treure fora de la piscina, li va fer maniobres de reanimació i va aconseguir que la menor recuperés la consciència. Un helicòpter va traslladar-la fins a l'hospital Josep Trueta, on ha passat la nit en observació. Des del centre informen que la nena evoluciona favorablement i que es preveu que rebi l'alta al llarg del dia.

Els fets van tenir lloc ahir a tarda. La menor forma part d'un grup de 89 alumnes de l'escola El Sagrat Cor de la Diputació de Barcelona, que havien anat d'excursió a la casa de colònies de Vilopriu. Cap a les cinc de la tarda, a la zona de la piscina, hi havia una trentena de nens banyant-se.

D'aquests, 22 es trobaven dins l'aigua i els altres vuit ja s'estaven canviant. Va ser aleshores quan el socorrista va veure la nena de 8 anys surant amb el cap dins l'aigua. Ràpidament, va treure la menor de la piscina i li va fer maniobres de reanimació. La nena va reaccionar i va recuperar la consciència.

En paral·lel, també s'havien alertat els serveis d'emergències. Els professionals sanitaris que la van examinar van veure que el seu estat era cianòtic i van decidir traslladar-la a l'hospital. Un helicòpter medicalitzat va portar la menor fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va quedar ingressada i ha passat la nit en observació.

Segons fonts del centre hospitalari, la nena de 8 anys evoluciona favorablement. Es preveu que rebi l'alta al llarg d'aquest dijous.