Palamós segueix augmentant el nombre d'espais litorals del municipi amb zones de fondeig controlat, cosa que permet compatibilitzar la conservació del fons marí amb el gaudi de les embarcacions d'esbarjo. Durant els primers dies d'aquest mes de juny s'ha instal·lat una nova zona de fondeig controlat davant de cala s'Alguer amb la ubicació d'una vintena de boies ecològiques que situen el seu ancoratge al fons marí sobre roca o sobre fons tous lliures dels hàbitats de l'herbei de fanerògames marines, com la Posidonia oceanica.

L'Ajuntament ha informat que amb la instal·lació d'aquest tipus d'ancoratge s'evita que les embarcacions hagin de fondejar mitjançant les seves àncores que, en moltes ocasions, acaben arrossegant pel fons i, per tant, malmeten la posidònia i la vida marina que s'hi genera. Aquest sistema permet que els vaixells puguin amarrar amb seguretat, directament a la boia de superfície, amb l'ús lliure i gratuït d'embarcacions de fins a 8 metres d'eslora i per un període màxim de tres hores al dia.

El cost de la instal·lació de les boies ecològiques de s'Alguer és de 20.000 euros que han estat finançats mitjançat un conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament de Palamós, que aporta el 50% del pressupost, i les empreses i entitats palamosines Club Nàutic Marina Palamós, l'Associació Front al Mar, el Club Nàutic Costa Brava i l'empresa General Nàutic, que es reparteixen a parts iguals la resta de l'import.

L'objectiu d'aquest conveni és la voluntat de treballar per la conservació dels recursos i hàbitats marins dels que disposa Palamós, i en especial de les praderies de la fanerògama marina Posidonia oceanica que habita en aquesta zona litoral. Palamós ja disposava, des de 2013, d'una zona de fondeig controlat a cala Sanià amb una vintena de boies ecològiques.