21 de juny de 2018
21.06.2018
Diari de Girona

Calonge aposta per posar en valor les varietats de vinya pròpies del municipi

21.06.2018 | 00:46
Calonge aposta per posar en valor les varietats de vinya pròpies del municipi

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, la Fundació Remença XXI –que aplega la major part dels masos i cases de pagès del municipi–i Joan Rosselló –propietari de la vinya on es plantaran les diverses varietats– van signar ahir el conveni que ha de permetre protegir, catalogar, investigar i difondre el coneixement de les varietats de vinya autòctones del municipi.

L'objectiu del conveni és posar en valor el territori per la seva importància etnològica i enològica, protegir les espècies autòctones de vinyars en perill d'extinció i fer-ne la seva divulgació científica, pedagògica i turística.

Segons l'acord, Joan Rosselló Ribot, propietari d'un terreny ubicat a Calonge de 17.200 metres quadrats, s'ocuparà de la plantació, manteniment i tractament integral d'aquestes espècies autòctones inclosa la verema i l'organització de les degustació dels raïms i, si escau, l'elaboració de vi.

La Fundació Remença XXI assessorà per la selecció de les espècies i per determinar el seu manteniment i control, elaborarà memòries i la documentació destinada a afavorir la seva divulgació tan a l'àmbit científic, pedagògic, cultural o turístic.

L'Ajuntament destinarà a aquest projecte una aportació econòmica de 5.000 euros l'any, i també s'ocuparà de tenir els accessos a la finca en condicions, així com col·laborarà en la reconstrucció de les parets de pedra seca, donarà suport científic a través de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge – Sant Antoni.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook