Un incendi va cremar ahir a la tarda un total de 25 hectàrees a la localitat baixempordanesa de Vilopriu, de les quals un 70% de superfície era agrícola i un 30% forestal. Vint-i-cinc dotacions ter­restes i 11 mitjans aeris van estar treballant durant tota la tarda en aquesta extinció. Poc després de les set de la tarda, els Bombers van donar l´incendi per estabilitzat i es van dedicar a remullar la zona afectada per les flames.

Els agents van rebre l´avís al voltant de dos quarts de cinc de la tarda. L´incendi va començar a una zona propera entre les car­reteres GI-631 i GIV-6311 i es va anar propagant empès per la marinada en sentit nord, saltant la carretera GI-631. La situació va portar l´activació de 25 dotacions terrestres (20 vehicles d´aigua i 9 de comandament, amb les unitats GRAF - Grup d´Actuacions Forestals) i 11 mitjans aeris treballen per intentar frenar el seu avenç. Al lloc també s´hi van desplaçar 3 vehicles i 6 voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal Gavarres-Marina, efectius del cos d´Agents Rurals, 5 patrulles dels Mossos d´Esquadra i una ambulància del SEM.

Com a mesura preventiva, es van confinar tres persones d'una masia propera, sense registrar persones ferides. A partir de les set de la tarda els Bombers van estabilitzar l´incendi i es van dedicar a remullar la zona afectada per evitar una revifada. Les car­reteres laterals es van obrir i només va quedar tallada la carretera GI-631 de Vilopriu a Valldevià.

L´alcalde de la localitat, Pere Pulido, va assegurar a Catalunya Informació que «el municipi ja acumula molts incendis en poc temps» i es va queixar de l'actuació dels Bombers, la qual va titllar de «descontrolada». Va lamentar que durant l´operatiu hi hagués tres camions davant de la piscina «sense aigua» i que no «sabien d´on treure-la».