La història d'amor que amaguen les parets del castell de Cap Roig, a Calella de Palafrugell és el tema de «Cap Roig, una història d'amor», el documental que emetrà TV3 el pròxim 7 de juliol i que mostra imatges inèdites de la primera meitat del segle XX.

Segons ha informat Mediapro, empresa que ha produït el documental, els protagonistes de "Cap Roig, una història d'amor" són dos personatges aristocràtics, l'anglesa Dorothy Webster i el coronel rus Nicolau Woevodski, que en la dècada dels anys vint inicien un projecte ambiciós: la construcció d'un castell medieval i uns jardins únics davant del mar, a Cap Roig.

L'obra dels "russos", com se'ls coneixia en l'època, va tenir conseqüència positives per a l'entorn perquè avui dia el castell és un dels pocs espais que han eludit la urbanització i especulació urbanística de la Costa Brava.

Els Woevodski formaven part d'una aristocràcia ja desapareguda que a principi del segle XX gaudia d'una vida de luxe, aïllada d'un món en conflicte.

La seva vida està plena de passions, infidelitats, viatges exòtics i personatges singulars, que es mostren a través de fotografies i pel·lícules de l'època, en les quals es pot veure la Costa Brava abans de la colonització turística i com eren països com Egipte i l'Índia abans de la Segona Guerra Mundial.