L'Hotel Aromar ha acollit el VI Festival Internacional d'Escacs Vila de Platja d'Aro aquesta última setmana de juny fins a principis de juliol. El festival ha conclòs amb la final del torneig Llegendes dels Escacs, que ha guanyat el gran mestre internacional i campió del món del 1975 al 1985, Anatoli Kàrpov, amb 12,5 punts. En segon lloc va quedar Anatoli Viasser, campió de França l'any 1997 i tres cops campió del món sènior, amb només mig punt de diferència respecte Karpov. La tercera posició ha estat per Ljubomir Ljubojevic, gran mestre internacional (GMI) provinent de Sèrbia, campió en tres ocasions de l'extinta Iugoslàvia; i en última posició, el gran mestre filipí Eugenio Torre.

Pel que fa a la categoria Open, que ha comptat amb més d'una setantena d'assistents d'inscrits provinents de Rússia, Cuba, Geòrgia, Armènia, Perú, França i Anglaterra, el guanyador ha estat el gran mestre cubà Quesada, qui ha estat guardonat amb un premi especial de l'Ajuntament de Platja d'Aro dotat en 1.000 euros.

El festival ha estat organitzat pel Club d'Escacs Platja d'Aro i compta amb el suport i patrocini de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró, la col·laboració del Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, la Federació Internacional d'Escacs (FIDE), la Federación Española de Ajedrez (FEDA), la Federació Catalana d'Escacs (FCd'E) i el Circuit Català d'Escacs d'Oberts Internacionals.