13 de juliol de 2018
13.07.2018

Localitzen un vehicle enfonsat al Ter

Sospiten d'un cotxe que una riuada es va endur del gual de Sobrànigues. Els treballadors de l'empresa Kayak del Ter també van detectar per primer cop un exemplar de coipú

13.07.2018 | 01:23
Localitzen un vehicle enfonsat al Ter

Roger Duran creu que el vehicle que van trobar a pocs centímetres de la superfície del riu Ter es tracta d'un cotxe que es va endur fa un parell d'anys una riuada i que era conduït per un jove que en va poder sortir.

Se'l va buscar durant uns dies però, en no localitzar-lo, les tasques van cancel·lar-se. L'empresa va informar de la troballa als Bombers, que també ho haurien posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra i el Consorci del Ter.

La identificació es va produir dimecres quan personal de l'empresa netejava el riu. Es tracta d'una tasca que Kayak del Ter realitza periòdicament perquè sovint es converteix en un lloc d'abocaments incontrolats. Ampolles de plàstic, diverses pilotes de futbol o pneumàtics són alguns dels objectes que es van retirar, com es pot comprovar a les imatges d'aquesta notícia.

També van poder veure per primer cop  l'exemplar de coipú, una espècie invasora. És originari de la Patagònia i també se'l coneix com a rata-llúdriga. L'Alt Empordà és una de les comarques on es té constància de la seva presència estable i s'han portat a terme mesures de trampeig per evitar que s'expandeixi. L'animal pot arribar a pesar deu quilos i afecta els ecosistemes fluvials. És herbívor però menja conreus de cereals, blat de moro o fruiters. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook