L'Estartit està a punt per celebrar la seva Festa Major. El programa arrenca demà, dia de Santa Anna patrona de la localitat, amb una audició de sardanes i activitats infantils. Els actes s'estendran al llarg del cap de setmana amb diferents propostes per a totes les edats i gustos.

La jornada de demà començarà amb una missa solemne a l'església de Santa Anna, a les 12 h del migdia, i continuarà amb el tradicional ball de sardanes a la plaça. A la tarda, els més petits seran els autèntics protagonistes de la festa. De les quatre a les sis de la tarda podran gaudir amb els tallers familiars Mini Beach Club instal·lats al costat de la caseta de salvament. I, tot seguit, a la plaça de la Llevantina els més petits podran jugar amb diferents jocs tradicionals de fusta muntats a sobre de taules i per terra de la companyia Fefe i Cia. Activitat que es repetirà el dissabte. La plaça s'omplirà de jocs que recorden aquells que jugaven els pares i avis. Els animadors faran participar tothom, els nens aprendran a jugar amb els jocs tradicionals i els grans recordaran la seva infantesa. Tres hores, de les sis de la tarda fins a les nou del vespre, jugant a bitlles, corda, billars, xanques, laberints, curses de sacs, la granota, la xarranca, peixera de peixos i molt més.

La festa continuarà el dissabte amb la Cantada d'Havaneres, que enguany arriba a la seva 41a edició. Els grups Port Bo, de Calella de Palafrugell, i Mar Endins, de Sant Cugat del Vallès, actuaran a les deu del vespre al passeig del Molinet. A més, la Penya Barcelonista Montgrí i Comarca -organitzadora de l'acte- repartirà cremat per a tothom. Al vespre, a la plaça de la Llevantina, es projectarà la pel·lícula d'animació Tadeo Jones y el secreto del Rey Midas.

L'últim dia de la Festa Major de Santa Anna, el diumenge, tindrà lloc un espectacle de circ i pallassos a càrrec del Cirquet Confetti. La companyia fa més de 30 anys que provoca somriures a través d'espectacles de carrer i de sala. Ha creat xous còmics i poètics per a tots els públics, molt visuals i sense text i expressant-se a través del llenguatge del clown i la música en directe.

La Festa Major de l'Estartit també comptarà amb un mercat d'artesania a la plaça de l'Església, el dissabte i diumenge, i amb diferents activitats esportives, com ioga i zumba.