Un fardell amb 33 quilos d'haixix surant davant la costa de Palamós. Això es el que va trobar la unitat marítima de la Policia Local durant un servei habitual. Al mercat negre es podia vendre per uns 180.000 euros.

El paquet, que contenia haixix i estava molt ben precintat, es trobava surant, mig enfonsat, a uns metres mar endins davant el far de Palamós.

La dotació d'agents de la Policia Local de Palamós de l'embarcació S'Alguer va localitzar aquest paquet la setmana passada mentre realitzava la seva habitual patrulla diària pel litoral del municipi, i un cop el van extreure de l'aigua i carregat a la forabord, el van traslladar a port per lliurar-lo a la seu que el Servei de Vigilància Duanera té a Palamós.

Se sospita que la droga, segons informa el consistori, hagués pogut ser llançada al mar des d'una embarcació en qualsevol punt del litoral gironí i que els corrents marítims l'haguessin portat fins a Palamós.

El Servei de Vigilància Duanera va traslladar el fardell de droga localitzat al litoral palamosí a l'Institut Nacional de Toxicologia per al seu estudi.

El servei d'aquesta unitat marítima es concentra principalment a l'estiu, de juny a setembre, amb patrulles diàries pel litoral. La dotació d'aquesta embarcació de la Policia Local és de dos agents.

Es tracta d'una embarcació semirígida de 7,5 metres d'eslora i va ser batejat amb el nom de S'Alguer.

El nombre de serveis realitzats durant una temporada d'estiu pot arribar als 500, i van des del control de les zones de banyistes i els espais d'ancoratge d'embarcacions, al rescat de persones en llocs amb difícil accés, l'auxili d'embarcacions, o el control marítim costaner, entre altres.