03 de agost de 2018
03.08.2018
Diari de Girona

Mor l'empresari Stanley Bouana, antic amo de la discoteca Paladium de Platja d'Aro

Pel local del ballarí francès, que també va ser propietari de Caroll's, hi van passar artistes com Ava Gardner, John Wayne o Julio Iglesias · La Fecasarm anuncia que faran un homenatge a qui va ser un «impulsor del glamur» a la vila baix-empordanesa

03.08.2018 | 14:45
Mor l'empresari Stanley Bouana, antic amo de la discoteca Paladium de Platja d'Aro

L´antic propietari de la discoteca Paladium de Platja d´Aro, Stanley Bouana, va morir aquest dijous, segons va informar ahir la Federació Catalana d´Agrupacions de Restauració i Musicals (FECASARM). A banda de Paladium, establiment que va tancar el 2001 després d´un conflicte urbanístic amb l´Ajuntament, l´empresari i ballarí francès també era l´amo d´un altre local d´oci nocturn: el Caroll´s. Des de la Fecasarm van lamentar la notícia i ja van anunciar que preparen un homenatge a qui consideren que va ser «l'impulsor del glamur» a Platja d'Aro. «Hem de pensar que sense ell no hauria estat possible veure artistes com Ava Garner, Miguel Bosé, John Wayne, Julio Iglesias o personalitats com Alain Delon o Salvador Dalí », va assenyalar el secretari general de l´entitat, Joaquim Boadas. La marca Paladium va tornar uns anys després d´haver tancat, però amb uns altres propietaris, després d´un conflicte judicial amb Bouana.

Boadas va assenyalar que tant el tancament com la pèrdua de la marca Paladium «va fer molt mal» a Stanley Bouana i va explicar que per a tot l´oci nocturn de la Costa Brava «és un dia molt trist». «Hem de tenir en compte que va ser un ambaixador de Platja d'Aro al món, i després d´haver tancat la ­discoteca va ser com si es perdés un ­referent», va assenyalar. En aquest sentit, el portaveu de la Fecasarm va destacar que tant Bouana com l´empresari Jordi Comas van ser persones «clau en la internacionalització de la marca Platja d´Aro», atraient turisme i aportant glamur.

A banda de les discoteques de Platja d´Aro, l´empresari francès també havia obert locals d´oci nocturn a París, Roma, Eivissa i durant un temps, va estar al capdavant del Palm Beach de Sant Feliu de Guíxols.

A més d'empresari, Bouana també va destacar en la seva faceta de ballarí. De fet, es va proclamar campió del món de rock el 1987, i va ser professor de dansa de Brigitte Bardot a la pel·lícula La vérité. «La realitat és que no s´acabarien els elogis a l´hora de parlar d´una persona que ha donat tant de prestigi a Platja d´Aro», va reblar Boadas.

L´advocat i dirigent de Fecasarm va assegurar que «va ser un error» la doble modificació del pla d´usos que va portar al tancament de Paladium i d´altres establiments com Pacha o Marius. En aquest sentit, va celebrar que al 2010 «es reconduís», però lamenta que «ja s´han perdut alguns locals d´oci nocturns que no s´haurien d´haver perdut mai». Respecte a l´altre Paladium, Boadas va assegurar que es tracta «d´una còpia barata del veritable, real i únic Paladium de Platja d´Aro». Per la seva part, l´alcalde de la localitat, Joan Giraut va recordar que Stanley Bouana era un senyor «elegant en les formes i en el tracte».

Homenatge conjunt

El secretari general de la Fecasarm també va avançar que proposaran a l'Ajuntament fer un homenatge a la figura de Bouana, per tal de «recordar un home clau pel turisme» de Platja d'Aro. La voluntat és fer-ho a través de l´Associació d´Hoteleria Restauració i Oci de Castell-Platja d´Aro i S´Agaró, que representa la Fecasarm a la localitat. L´advocat no va especificar quins actes es faran però va deixar clar que parlaran amb la família per tal de consensuar-ho. Fecasarm va premiar Stanley Bouana l'any 2009 amb el premi Lluna Daurada en reconeixement a tota la seva trajectòria. Un premi que també va rebre el fundador de Pacha, Ricard d'Urgell.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook