L'establiment que ocupava l'antic cinema Arinco de Palamós, situat a l'avinguda de l'Onze de Setembre, està a la venda. Segons va informar ahir Ràdio Palamós, els propietaris ja han penjat la pancarta d' «en venda» a la façana del local, on encara hi ha el cartell d'«Arinco».

Aquest cinema va oferir les seves últimes projeccions el mes de novembre del 2017 i va tancar les portes definitivament, després de 56 anys en funcionament, ja que es va inaugurar l'any 1961. Els propietaris van explicar que el tancament es devia a la falta de rendiment econòmic. I tot i que el govern municipal estava disposat a oferir incentius fiscals i a explorar altres solucions per evitar-ne el tancament definitiu, finalment els amos van confirmar que no tornarien a obrir les portes.

El tancament del negoci va deixar els veïns de Palamós orfes de cinema, ja que el 2014 també van tancar els cinemes Kyton, dels mateixos propietaris que l'Arinco. Aquest antic cinema es va enderrocar a finals del 2017 i en el seu lloc s'hi construirà un supermercat, un aparcament soterrat i pisos. El tancament de l'Arinco va deixar sense feina els sis treballadors que tenia a l'hivern, i que a l'estiu passaven a ser 10 treballadors.

Per la seva part, l'Ajuntament va anunciar, la setmana passada, que a partir d'aquest mes recuperava les projeccions de cinema comercial amb sessions que es realitzaran a La Gorga. Segons el consistori, s'han sumat al projecte de circuit estable de cinema català «Cicle Gaudí», de l'Acadèmia de Cinema Català, que porta pel·lícules de producció catalana a una àmplia xarxa de cinemes de tot el país. D'aquesta manera, Palamós podrà programar una sessió de cinema al mes, amb títols de produccions d'estrena molt recent com Estiu 1993 que es podrà veure el 23 d'agost, a les vuit de la tarda. La programació seguirà el 27 de setembre amb la pel·lícula Jean François i el sentit de la vida.