L'Ajuntament de Palafrugell ha ampliat en la present temporada de bany la informació ambiental dels plafons de les platges de Palafrugell guardonades amb el distintiu de la Bandera Blava: Tamariu, Llafranc i el Canadell. Segons ha informat l'Ajuntament, s'han afegit als plafons habituals uns murals amb una visió panoràmica de cada platja, que contenen informació sobre les característiques ambientals i d'algunes de les espècies de fauna i flora presents als diferents hàbitats litorals.

Entre aquestes espècies, hi destaquen els fons de posidònia i d'algues del gènere Cystoseira i diferents espècies de peixos, crustacis i ocells pròpies dels ambients marins. Els murals també incorporen informació sobre topònims, accidents topogràfics o elements d'interès arquitectònic i històric, tots ells observables des de les platges.

Aquesta informació complementa la dels plafons originals, que es van col·locar l'any passat i que ja contenien un plànol d'ubicació dels diferents serveis presents a les platges i informació d'interès sobre la Bandera Blava.

D'altra banda, l'Ajuntament també ha anunciat que durant el matí del dissabte 15 de setembre es portarà a terme la jornada de neteja del fons marí a l'entorn de les platges de Calella i Llafranc. Aquesta jornada s'ha anat realitzant ininterrompudament des de l'any 2004 a les diferents platges de Tamariu, Llafranc o Calella i en diferents modalitats com la immersió, el caiac o a peu, i durant les quals s'han recollit uns 750 quilos de residus.

L'acció, coordinada des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, es realitza mitjançant voluntaris i gràcies a la col·laboració de diferents centres d'immersió del municipi.