Els Mossos d'Esquadra de La Bisbal d'Empordà van detenir aquest diumenge, a Torroella de Montgrí, un home i una dona, tots dos de 51 anys i de nacionalitat bosniana, veïns de Lloret de Mar i Vidreres, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a interior de vehicle.

El mateix diumenge agents de paisà del Grup de Delinqüència Urbana van muntar un dispositiu de vigilància i prevenció de robatoris amb força a l'interior de vehicles estacionats per la zona de l'aparcament públic de la platja de la Gola de Ter. Segons el relat de la policia catalana, pels volts de les quatre, van localitzar un vehicle que circulava lentament mentre els dos ocupants, un home i una dona, miraven tots els turismes estacionats.

Després d'aturar-los, els agents van comprovar que a l'interior del cotxe portaven una motxilla, una banderola, dos estoigs, dues ulleres de sol, un reproductor DVD i dues pel·lícules, una tauleta digital, un disc dur, un llapis de memòria, un talonari de xecs bancaris, documentació i una agenda personal a nom d'un ciutadà francès, tres llibres de lectura en aquest idioma i 385 euros en bitllets fraccionats. A més, van trobar eines habitualment utilitzades per obrir les tanques interiors dels vehicles, com tres tornavisos, una llanterna i filferro.

Tot seguit, els mossos van fer recerca per la zona i van localitzar un cotxe amb matrícula francesa que presentava el vidre petit de la porta del copilot trencat. Els agents van comprovar que els objectes intervinguts provenien del robatori que acabaven de perpetrar en aquest vehicle. A més, van localitzar el seu legítim propietari i li van retornar tots els objectes robats.

Fruit de la investigació policial els mossos van saber que els lladres, per evitar ser detectats i descoberts, canviaven sovint de model de vehicles. Els detinguts, a qui els consten antecedents, van passar ahir a disposició judicial del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.