Catalunya en Comú Podem (CatECP) ha registrat una proposta de resolució per demanar al Govern que aturi la urbanització de 70 hectàrees a la cala d'Aiguafreda, a Begur (Baix Empordà). Els comuns, a través d'un comunicat, han recordat que les plataformes SOS Costa Brava i Salvem Aiguafreda han denunciat que aquest projecte pretén edificar 260 habitatges, la majoria de segona residència, i 3 nous hotels "sense el suport de cap estudi mediambiental ni paisatgístic adient i en una població que ja multiplica per 10 la seva població a l'estiu". Davant d'això, el diputat de CatECP David Cid ha registrat una sol·licitud de compareixença perquè el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, expliqui al Parlament "quines són les mesures que està impulsant el Govern per protegir el litoral català de nous projectes urbanístics agressius".

La iniciativa parlamentària, signada pel diputat David Cid, a més d'instar a l'Executiu a "impulsar les mesures necessàries per protegir la Cala d'Aiguafreda" i evitar la construcció dels 260 habitatges i els 3 hotels, també assenyala la necessitat de modificar el pla director urbanístic del sistema costaner "per permetre la desclassificació de sòl urbanitzable que no ha estat desenvolupat". Una mesura que evitaria l'agressió urbanística a Begur, ja que com denuncia SOS Costa Brava, "molts d'aquests projectes urbanístics són heretats de planejaments obsolets de finals dels anys 70 i principis del 80".

Una vintena de projectes a la Costa Brava amb 2.250 nous habitatges

A banda del projecte de la Cala d'Aiguafreda de Begur, la plataforma SOS Costa Brava denuncia que actualment existeixen una vintena de projectes similars a tota la Costa Brava, que sumen uns 2.250 habitatges nous.

Paral·lelament, Catalunya en Comú Podem ha registrat una pregunta oral adreçada a Territori per tal que detalli les accions que s'estan duent a terme per protegir el litoral català en general, i la Costa Brava en particular, "de grans projectes urbanístics de construcció d'habitatges de segona residència i nous hotels".