L'equip de govern de Sant Feliu de Guíxols va presentar ahir l'aspecte que tindrà l'entorn de l'escultura de Joan Rebull La Costa Bravaconeguda popularment com «la Pepita», ubicada fins a l'inici de les obres de reforma del passeig Rius i Calvet a la plaça de Ferran Agulló. El seu nou destí serà uns metres més amunt, entre l'inici del carrer de la Torre i la plaça de Ferran Agulló. Arran de la reforma del passeig i de l'expropiació de la finca que separava aquests dos espais s'ha generat una nova plaça.

L'escultura ocuparà un lloc destacat, també a sobre d'aigua. L'escultura, ara mateix, està en procés de restauració, ja que en estar sempre a la intempèrie presentava diferents desperfectes i erosió, va informar l'Ajuntament. Amb la nova ubicació, es pretén donar més protagonisme a la figura, amb aigua en moviment, i es col·locarà també un plafó explicatiu d'aquesta obra, del seu artista i el que simbolitza. (autor de la imatge: Eric Gutiérrez egmor.blogspot.com).

D'altra banda, també es va explicar la voluntat de fer accessible l'espigó de Garbí, com ja havia informat aquest diari, convertint-lo en passeig i mirador. A part de reparar estructuralment l'espigó i l'escullera, el projecte preveu la seva pavimentació per adequar un passeig de 70 metres de longitud aproximadament i una amplada de quatre metres. El pressupost d'execució per contracte del projecte és de 190.369,25 euros (IVA inclòs).