El Casino de Castell d'Aro va acollir ahir la presentació d'una nova formació política, Som, que es presentarà a les properes eleccions municipals a Castell-Platja d'Aro amb la voluntat de ser l'alternativa de l'actual govern liderat per Joan Giraut en una coalició de CiU amb el PSC. Entre els seus membres hi ha David Puig, que va ser regidor d'ERC del 2007 al 2011; i Adrià Tauler, que havia estat cap de la JNC al Baix Empordà. Tauler és el president de l'executiva del partit, mentre que David Puig n'és vocal. Completen l'executiva Laura Conde, que és secretària; i Sònia Sànchez, que és tresorera.

A part dels càrrecs al partit, Adrià Tauler és empresari i presideix la Federació de colles de carnaval. Laura Conde és llicenciada en màrqueting i publicitat i està vinculada a Eco Fogons d'Aro. Sònia Sànchez és arquitecta tècnica i col·labora en el pessebre vivent. David Puig presideix l'Aro CE.

Entre les propostes del nou partit hi ha la renovació del model polític actual, obrint un espai de reflexió i debat on tinguin cabuda totes les inquietuds i sensibilitats.

Una altra de les seves propostes és treballar per a la renovació del model turístic i empresarial de Platja d'Aro amb l'objectiu de recuperar el lideratge que el municipi va tenir en el comerç i el turisme als anys 80 i 90. «La diversificació, l'equilibri i la modernització han de ser els eixos prioritaris que permetin recuperar aquest lideratge perdut», assegura Som. Segons la nova formació, Platja d'Aro hauria d'esdevenir el referent d'oci i família de la Costa Brava, i es vol fer que la tant reclamada desestacionalització del turisme sigui una realitat.

A Castell d'Aro aposta per a la preservació i potenciació dels atractius medievals. Considera que cal potenciar l'entorn immillorable d'aquesta zona, el seu encant particular i el seu patrimoni històric. Pel que fa a S'Agaró, consideren que hauria de deixar de ser una ciutat dormitori o de segona residència durant l'estiu. En aquest sentit, asseguren que caldria fer créixer l'entramat residencial de fora de temporada de la zona.