Un fort xàfec va sorprendre ahir, quan passaven pocs minuts de les dues del migdia, els veïns de Palamós, de Palafrugell i de Begur. D´acord amb les dades de l´estació palamosina de Meteoclimatic de Jordi Rodríguez, a la vila hi van caure 28,6 litres per metre quadrat en mitja hora. A Palafrugell, aquesta tempesta es va prolongar una hora i quart, període en el qual es van recollir 37 litres per metre quadrat, si bé la gran part, 30,8 litres per metre quadrat, es van concentrar en 35 minuts (d´un quart de tres a les tres menys deu de la tarda), segons informava meteopalafrugell.net.

Malgrat la intensitat d´aquesta pluja les afectacions van ser escasses i, de fet, els bombers només van rebre sis avisos per inundacions en baixos i terrasses -quatre a Palamós, un Begur i un altre a Palafrugell-, si bé no van poder actuar en cap d´ells perquè, com van explicar del cos d´emergències, les seves bombes poden actuar quan hi ha una acumulació d´almenys 50 centímetres d´aigua, mentre que les acumulacions que es van trobar en els sis casos eren d´escassa alçada. Sí que van actuar retirant fulles que tapaven un embornal de Palamós.

També a Palamós, una placa d´asfalt d´uns 20 metres es va aixecar uns 20 centímetres a la cruïlla del carrer Àngel Guimèra amb el camí Vell de la Fosca, cosa que va obligar a senyalitzar-ho perquè els conductors anessin amb precaució ja que va formar un escaló. Les imatges de vídeos que hi havia a les xarxes mostraven una gran quantitat d´aigua en aquesta via. La Policia Local també va rebre avisos d´entrada d´aigua al centre comercial i a l´entorn del mercat municipal, una problemàtica habitual quan plou fort i que els veïns i comerciants reclamen que se solucioni. A Begur, l´associació de Protecció Civil va alertar la gent que la riera de sa Riera baixava amb molta força, motiu pel qual recomanava no travessar-la fins que es reduís el cabal. A Palafrugell, va entrar aigua el pavelló d´hoquei. En tot cas, les policies locals dels tres municipis van informar que l´aigua s´havia evacuat amb rapidesa i que no hi havia afectacions rellevants.