La Guàrdia Civil ha detingut un ex-policia rus a Platja d´Aro buscat per pertànyer a una banda de narcotraficants. L´home està acusat d´introduir grans quantitats de cocaïna a Rússia. El van detenir quan sortia de casa després de mesos de seguiment, i a sobre portava un passaport falsificat a nom d´un ciutadà ucraïnès. L´home estava reclamat per Rússia i té 29 anys. El detingut va ser posat a disposició del Jutjat Central d´Instrucció nº 4 de l´Audiència Nacional, que ha decretat el seu ingrés a presó a l´espera de ser extradit.

La investigació va començar després que la Guàrdia Civil rebés una sol·licitud de col·laboració de l´enllaç del Ministeri de l´Interior rus a Espanya per localitzar i detenir V.B. Després que al seu país es desarticulés l´organització criminal a què pertanyia, l´home va fugir i es va amagar a Espanya.

Segons la policia, aquest home va arribar a exercir com a oficial de policia al seu país, organitzant i supervisant una organització criminal dedicada a la introducció i distribució d´estupefaents a gran escala. Concretament, en una de les accions d´aquesta organització, la policia va detectar més de 35 quilos de cocaïna dissolts en ampolles de rom procedents de la República Dominicana a l´aeroport de Sant Petersburg. La Guàrdia Civil va engegar l´anomenada Operació Bykov en tenir coneixement d´aquests fets. La investigació la va assumir l´Equip de Fugits de la Justícia de la Unitat Central Operativa (UCO). Els agents van centrar inicialment la investigació en l´entorn més íntim del fugit, fins i tot del seu cercle familiar. I ràpidament van poder constatar que alguns d´ells viatjaven regularment a Barcelona, amb la possibilitat que fos per visitar el fugit. D´aquesta manera, l´equip indicat, juntament amb agents de la Guàrdia Civil destinats a la zona de Catalunya, van iniciar un exhaustiu seguiment durant diversos mesos d´aquestes persones que viatjaven a Barcelona, fins que finalment van poder dirigir la investigació a un possible domicili utilitzat pel fugit situat a Platja d´Aro. Els policies van centrar les vigilàncies en aquest domicili i, aquest mes, van observar com un individu amb els mateixos trets físics que el fugit abandonava casa seva. En aquest precís moment va ser identificat i detingut pels investigadors. Durant l´escorcoll, li van trobar al damunt un passaport falsificat a nom d´un ciutadà ucraïnès. El detingut va passar a disposició judicial a l´Audiència Nacional i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó a l´espera de ser extradit.