Formar els pescadors i armadors de Palamós perquè esdevinguin prescriptors de les espècies pesqueres locals i també ho siguin de la cuina tradicional marinera de la vila. Aquest és l'objectiu de les jornades de formació masterpeix que realitza l'Espai Peix durant aquest mes de setembre.

Segons va informar ahir el consistori, les 15 places disponibles ja estan exhaurides i es tracta d'un curs gratuït, subvencionat pel Grup d'Acció Local Pesquer Costa Brava (GALP) gràcies al finançament del Fons Europeu Marítim de la Pesca de la Unió Europea que gestiona la Generalitat de Catalunya.

En aquest sentit, l'Ajuntament va explicar que aquesta iniciativa, innovadora i sense precedents al litoral català, vol contribuir a diversificar l'activitat de la pesca, impulsant l'emprenedoria en aquest sector, dotant els pescadors locals de coneixements i habilitats perquè puguin esdevenir assessors del peix o guies-intèrprets en aquest àmbit.

Aquests nous coneixements se sumaran a l'experiència dels pescadors, experts en el producte que tracten cada dia i en la manera de capturar-lo, possibilitant obrir el ventall de sortides professionals que aquesta formació els pot suposar.