L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha aprovat, en sessió plenària, la continuïtat dels serveis de neteja viària, recollida de residus, neteja de platges i aigües marines i gestió de la deixalleria municipal prestats per CESPA per un any més, des d'ahir i fins al 30 de setembre de l'any que ve per un import, amb IVA, de 4.073.638,18 euros.

La continuïtat en la prestació del servei està condicionada a l'adjudicació del nou contracte, el plec de clàusules del qual està pendent d'aprovar-se.

El contracte amb CESPA és del 2008 i tenia una durada de vuit anys, prorrogables per dos més. Va expirar aquest 30 de setembre, de manera que l'Ajuntament ha prolongat el servei a CESPA fins que tingui l'adjudicatari del nou contracte. A principis d'aquest mes, la regidora de Serveis, Laura Aiguavia (TSF), va explicar que a l'inici de l'any ja tenien el plec «fet i tancat» però que no el van aprovar aleshores perquè van esperar la nova llei de contractació pública, publicada aquest març, i a la qual han hagut d'adaptar el plec.

Mentre no arriba l'adjudicació del nou contracte, CESPA seguirà prestant el servei. L'import havia estat de 4.060.000 euros anuals fins que es va amortitzar tota la maquinària i material el 2017, i aleshores va baixar a 3.531.00o.

L'increment en l'any de prolongació respon al fet que s'hi ha sumat la revisió de preus, s'ha actualitzat la massa salarial, s'hi comptabilitzen despeses generals i campanyes, ha detallat Aiguaviva. També han fet créixer l'import dues bosses de despesa de 110.000 i 154.000 euros per cobrir les baixes dels vehicles del contracte a través de lloguers i per a reparacions. Aquests imports s'han de gastar en funció de les necessitats.

Guíxols des del Carrer ha criticat que l'equip de govern «ha tingut més de tres anys per pensar quin plec de condicions seria el millor per redreçar l'actual situació de brutícia a la ciutat» i critica que l'ampliació del contracte de CESPA no aborda «cap dels molts problemes greus que avui té la ciutat», com ara l'excés de rebuig, la gestió de voluminosos i «la mala funcionalitat de la deixalleria».