L'exalcalde de Palafrugell i portaveu del PSC a l'Ajuntament, Juli Fernández, liderarà de nou la llista socialista a les eleccions municipals de l'any que ve. En comptes de PSC, ho farà com a candidatura de Progrés-PSC, amb l'objectiu d'acollir a la llista molts independents i amb una vocació clarament local, va anunciar ahir: «No ens presentem per defensar cap bandera. L'única serà la de Palafrugell».

Fernández ha encapçalat la candidatura socialista des de les municipals del 2003, de manera que el 2019 serà la cinquena ocasió en què optarà a l'alcaldia.

Segons va comentar, a l'abril havia decidit no repetir, però s'ho va repensar arran del fet que «molta gent de molts sectors m'ha dit que m'hi presenti amb un projecte nou que gestioni bé l'Ajuntament, perquè la població s'ha adonat que la moció de censura (d'ERC i PDeCAT) no obeïa una qüestió local i que al darrere no hi ha cap projecte de ciutat ni capacitat de gestió».

Fernández va ser batlle de Palafrugell del juny de 2011 al maig de 2017, quan la moció de censura el va portar a l'oposició. Nega que es presenti perquè li hagi quedat aquesta espina clavada, sinó que ho fa per responsabilitat i «per cohesionar i reactivar econòmicament i social Palafrugell».

«Palafrugell primer; i, si el municipi és fort econòmicament, cohesionat i actiu», podrà rebre millor els canvis que hi pugui haver en el futur, com ara el naixement de la República catalana, va detallar. Fernández també nega que amb CP-PSC vulgui amagar el Partit Socialista.

Va afirmar que opten per aquesta fórmula per obrir el partit a la població, perquè «tothom s'hi senti còmode»; i va defensar la tasca del PSC, del qual és secretari adjunt d'Organització a Catalunya, en la lluita contra la desigualtat social.